26.06.2016

23.-juni-29.juni 1975 (Sjøsanden)

Mot slutten av uken dro vi endelig på sommerferie til Sørlandet! Dette hadde vi gledet oss til lenge alle sammen, og nå hadde vi 5 uker foran oss i huset vi leide litt utenfor Mandal.

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (23.6): Susanne, mor og jeg på Niskinnvannet. Hos Blyberg. Ida, Trine, Beate og Mads var der.
TIRSDAG (24.6): Mamma kjørte meg til Sandvika. Susanne solgte smykker på gaten. Jeg fikk øredobber, ring, halskjede og klokkerem.
ONSDAG (25.6): I Sandvika med mor. På biblioteket. Hos farmor og farfar 18:30. Fikk kr.50,- (karakterpenger)
TORSDAG (26.6): Mamma hos fru Gran (der hun var hjemmehjelp). Jeg ryddet rommet og pakket kofferten. Fikk 4 kaktuser av Susanne.
FREDAG (27.6): Dro til Sørlandet. Kom frem ca 15-tiden. Koselig å treffe Sverre igjen.
LØRDAG (28.6): I Mandal og handlet. Etterpå på Sjøsanden. Tok krabber om kvelden. Jeg lyste og Sverre tok. Fikk ca 50-60 stk. Kom hjem kl.1.
SØNDAG (29.6): På Sjøsanden.

Sjøsanden

For andre året på rad leide vi halvparten av et hus, og vi hadde en robåt tilgjengelig ved sjøen. Den første uken av ferien var ikke pappa med, og vi følte oss ikke trygge nok til å bruke båten alene. Mandal lå ca. 20 min unna med bil, så vi kjørte gjerne dit og badet på Sjøsanden. Dette er en veldig flott sandstrand som er ca 800 meter lang, og ligger veldig sentralt i Mandal. Da kunne vi kombinere handling og andre praktiske gjøremål med badeliv på stranden.

1975: En dag på Sjøsanden

1975: En dag på Sjøsanden

Sjøsanden en solfylt dag (fyrlykten "Bestemor" står midt på stranden)

Sjøsanden er en av flere strender som ligger på rekke i friluftsområdet Furulunden. Furulunden ble i 2001 kåret til Norges beste friluftsområde, og det er et sted hvor man kan gå fine turer, bruke sykkelen eller lete etter den stranden som ligger i le for vinden.

Vi ferierer fremdeles på Sørlandet, men drar ikke så ofte til Sjøsanden lenger. Hvis vi vil dra til en strand foretrekker vi en av de andre litt mindre strendene - en stund var "Lordens" favoritten, men nå er det på "Kanelstranda" vi liker oss best.

Kanelstranda med sin karakteristiske farge

Med motorbåt kan vi i dag ta sjøveien inn til Mandal, og da passerer vi den gamle laksetrappen som ligger rett utenfor Sjøsanden - et flott landmerke!

Laksetrappen rett utenfor Sjøsanden

Mandal er en koselig sommerby, og den dag i dag er vi der mange ganger i løpet av ferien for å handle eller bare kose oss med en is langs brygga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar