03.07.2016

30.juni-6.juli 1975 (Dyreparken i Kristiansand)

Kusine Hanne og morfar kom med båt fra Danmark denne uken, og vi hadde et hektisk program sammen med dem. Vi dro fremdeles mye inn til Sjøsanden og badet, men når pappa kom med tog på lørdag rodde vi inn i Harkmarkfjorden i stedet. Der badet vi fra svabergene, og hvis strømmen gikk utover ble bade-temperaturen veldig bra der inne. Det var selvfølgelig deilig å slippe og kjøre bil hver dag også.

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (30.6): På Sjøsanden. Hanne og morfar kom med båten til Kristiansand om kvelden.
TIRSDAG (1.7): På Sjøsanden. Nede på brygga om kvelden. Sverre ble kastet i vannet av Govert.
ONSDAG (2.7): I Mandal. Hanne fikk ny bikini. Dro til Minibyen (som tidligere lå rett utenfor Mandal). Tok et iskaldt bad på Sjøsanden. Det blåste mye.
TORSDAG (3.7): På Nørholmen og Dyreparken i Kristiansand. På Tivoli om kvelden. Vi tok båten til Harkmark, og gikk derfra. Vi (Hanne, Susanne, Sverre, Govert og meg) fikk sitte på med en bil til Mandal. Tok bussen til Valand på vei hjem. Jeg fikk sitte på med mopeden til Tormod et stykke. Gøy!
FREDAG (4.7): Ute og tok krabber. Fikk ca 70 stk. Govert falt på vannet. Var i sjøbua etterpå.
LØRDAG (5.7): Pappa kom. Rodde med båten inn i fjorden. Hanne og jeg i sjøbua med Marianne, Ingrid, Sverre og Govert.
SØNDAG (6.7): Stod opp sent. I Harkmarkfjorden og badet.


Dyreparken i Kristiansand

Denne uken var vi i Dyreparken i Kristiansand. Dyreparken åpnet første gang i 1965, og i 1975 var det bare en dyrepark og ikke en fritidspark som i dag - Julius var enda ikke født og ingen hadde hørt om Kaptein Sabeltann. Det kostet kr.9 for voksne å komme inn, og året før hadde det vært 180.000 besøkende (mot over en million besøkende i 2015). Jeg tok to bilder den dagen: et av kamelene og et av sjøløvene. I 1972 startet nemlig parken med kameleksport, og det var mye blest rundt dette. Det samme året åpnet dyreparken et stort og flott sjøløveanlegg, og det hadde vi sikkert også hørt om. Så da er det klart jeg måtte forevige både kameler og sjøløver!

1975: Baktriske kameler i Dyreparken

1975: Sjøløver og pingviner i anlegget som var ganske nytt
Kilde:
Historien til Dyreparken

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar