03.03.2019

27.februar-5.mars 1978 (Nærkontakt av tredje grad)

Denne uken fikk jeg besøk av en jente fra Sverige, nærmere bestemt fra Uppsala. Bærum kommune og Uppsala kommune er vennskapskommuner, så dette var en utveksling mellom 2 skoler i kommunene. Hege og jeg hadde hver vår jente på besøk (Birgitta og Gerd), og det var veldig fint - for da kunne vi finne på ting sammen. Jeg tror til og med de jentene vi fikk på besøk var venninner. Det skjedde en del ting denne uken pga besøket, og det var gøy å være en del av det opplegget! Og gjenvisitten til Uppsala blir en flott opplevelse, men mer om det i april :-)

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (27.2): Birgitta fra Sverige kom. Vi var borte hos Hege om dagen og spiste hamburgere. På teater om kvelden og så "De unges forbund". Fin.
TIRSDAG (28.2): Birgitta var med på skolen. Det regnet. Birgitta var ikke helt bra om kvelden. Gerd og Hege var her og spiste boller og drakk kakao.
ONSDAG (1.3): Birgitta i byen m/Gerd. Hørte på en visesanger på skolen. Hege, Gerd, Birgitta og jeg på "Nærkontakt av tredje grad". Merkelig! Moren til Hege hentet.
TORSDAG (2.3): Historieprøve. Birgitta på "Stadsrundtur". I Sandvika rådhus om ettermiddagen. På "Good old days" i Sandvika kino. Veldig amatøraktig!
FREDAG (3.3): Fri fra skolen. På Voksenkollen. Pia, Hege og jeg gikk en fottur. Inne på Voksenåsen om kvelden. Så litt film, TV, lysbilder og sånt. Tante Birgit og onkel Hans kom.
LØRDAG (4.3): Jobbet. Mye å gjøre! Ble ferdig med restegarnsgenser. Hos Hege om kvelden. Koselig. Vi fikk kylling. Moren var hjemme.
SØNDAG (5.3): Moren til Hege kjørte oss til Østbanen. Birgitta og Gerd dro hjem. Jeg leste kjemi.



Nærkontakt av tredje grad

Denne filmen kom ut i 1977, så det var en ganske ny film. Filmen var regissert av Steven Spielberg, og var hans neste film etter Haisommer. Jeg husker vel ikke så altfor mye av filmen, og min kommentar var at den var merkelig. På linken på Wikipedia står det:

Filmen bygger på tre historier, som best beskrives slik:
  • En gruppe forskere, inkludert Lacombe (Truffaut) og Laughlin (Balaban) undersøker UFO-observasjoner over hele verden og oppdager en forsvunnet skvadron fra Andre verdenskrig i Mexicos ørken. 
  • I løpet av en motorjakt opplever Roy Neary (Dreyfuss) er nærkontakt av andre grad (en nærkontakt der fysiske bevis finnes) og blir sykelig opptatt av UFOer, til hans families misnøye. Han begynner å produsere modeller av en åskam han aldri har vært på. Etterhvert rapporterer hans kone ham inn til myndighetene. 
  • Jillian Guiler (Dillon) ser et romfartøy lande, der hennes sønn Barry blir kidnappet. Ikke lenge etterpå blir også hun sykelig opptatt av et mentalt bilde av en åskam. 
Ja, den var litt merkelig ;-) Men, jammen fikk den ikke en Oscar - for beste foto, det var jo ikke så verst! Den har fått andre priser også, så den ble visst vel ansett ute i verden.

Her er noen bilder fra filmen:







Richard Dreyfuss

Kilder:
Wiki: Nærkontakt av tredje grad
Imdb: Nærkontakt av tredje grad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar