13.05.2018

9.-15.mai 1977 (Kongeterrassen)

Det var mye skole og prøver for tiden, men sånn er jo mai. Susanne er russ i år, men har eksamen denne uka - og blir ikke ordentlig russ før hun setter på seg russelua 16.mai (natt til 17.mai), og da startet russefeiringen for alvor!

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (9.5): Fikk fri i KT (Klassens Time). Fikk igjen engelsk og fysikkprøve M/M- og M-. Ingvar og Terje kom om kvelden. Koselig!
TIRSDAG (10.5): Fikk igjen nynorskprøve. M. Så film om fødsel. Heidi besvimte, uff! Begynte å klippe og tråkle blå/hvit blomstret skjørt. Susanne hos Jorid.
ONSDAG (11.5): Fikk fri i de to timene (norsk). Fikk fri etter 4.time. På idrettsstevne. Jeg kom på 2.plass i høyde. Hauger skole vant sammenlagt.
TORSDAG (12.5): Opp i prøve muntlig matte, M. Sydde glidelås i skjørtet. Mislykket. Mor og far hos farfar. Strømmen gikk.
FREDAG (13.5): Løp på tid i gymmen. Vi kommer opp i norsk og nynorsk skriftlig. Æsj! Jobbet. Susanne opp i muntlig norsk: 5! Feiret henne. Berit her om kvelden.
LØRDAG (14.5): Jobbet. Mor og far hos Bredesen. Susanne på klassefest. Ingrid her.
SØNDAG (15.5): Ingrid sov her. Ingrid, Susanne og jeg gikk tur rundt Ringi. Vi dro til byen og møtte Tormod. Satt på Kongeterrassen. Farfar var her.


På Kongeterrassen i 1980

Kongeterrassen i 1980 - da jeg var russ

Kongeterrassen

Før Nationaltheatret stasjon ble bygget i 1980 var Kongeterrassen et populært sted for utepils! Jeg var russ i 1980, og da var vi på Kongeterrassen - i hvert fall på 17.mai. Russetoget gikk forbi her, og det var et naturlig samlingssted. Det var en fin plassering, og man følte man satt litt høyt og luftig. Plassen heter egentlig 7.juni-plassen, og fikk sitt navn i 1962 til minne om unionsoppløsningen i 1905, som fant sted på denne datoen. Før det het den Triangelplassen. Den flotte statuen av Haakon VII står på plassen:

Statuen av Haakon VII (laget av Nils Aas)

Kongeterrassen, slutten av 70-tallet (fotograf: Henrik Ørsted)

Kilder:
Wiki:Nationaltheatret stasjon
Digitaltmuseum.no: Fra Abelhaugen mot Kongeterrassen
Wiki: 7.juni-plassen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar