24.07.2016

21.-27.juli 1975 (Harkmarkfjorden)

Vi var som regel med mor og far i Harkmarkfjorden på dagen, og sammen med "gjengen" om kvelden i sjøbua. Nede ved sjøen lå det fire sjøbuer på rad, og den vi oppholdt oss i var sjøbua til familien Kåløy. De hadde en koselig snekke liggende inne i bua, og over der hadde de innredet et rom med benker langs veggene, et bord og noen stoler. Vi spilte mye kort, og vi spiste mye bakverk (moren i huset var god til å bake, og forsynte oss med boller, kringler etc). Når vi hadde vært ute og tatt krabber hendte det at vi kokte dem om natten, så da kom vi ekstra sent hjem. Vi spilte også mye musikk, i starten fra en Tandberg båndopptaker.

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (21.7): Susanne fyller 17 år. Fikk et kjede i gave av meg. I Mandal. I sjøbua om kvelden.
TIRSDAG (22.7): Regnet. Stod opp sent. Gikk en liten tur med Ingrid og hundene. I sjøbua om kvelden.
ONSDAG (23.7): Regnet hele dagen. I sjøbua om kvelden.
TORSDAG (24.7): I fjorden, det begynte å skye over. Begynte å regne. Hos Kåløy om kvelden.
FREDAG (25.7): I fjorden. Vi tok krabber. I sjøbua om kvelden.
LØRDAG (26.7): I fjorden. I sjøbua om kvelden. Hjem kl.4
SØNDAG (27.7): Badet fra brygga. På båttur med Trygve's båt. I sjøbua etterpå.

Harkmarkfjorden

Vi ferierte på Ås i Harkmark, og det ligger ved innløpet av Harkmarkfjorden. Fjorden er 5,5 kilometer lang, og strekker seg inn til bygda Harkmark. For å komme inn i fjorden må man gjennom det smale sundet "Strømmen" som er ca 5 meter på det smaleste. Det er ingen tvil om hvor det navnet kommer fra, for det blir en ganske sterk strøm enten utover eller innover avhengig av om det flør eller ebber. Vi hadde en robåt tilgjengelig, og det var ikke alltid like enkelt å ro gjennom den sterke strømmen. Vanskeligst var det å ro inn i fjorden når strømmen gikk utover, men fordelen var at det oppvarmede vannet inne i fjorden strømmet utover. Forskjellen på badetemperaturen på Ås brygge og fjorden kunne være mange grader. Vi badet fra svabergene inne i fjorden, og ble gode til å svømme, stupe og dykke!


1975: Morfar i Harkmarkfjorden med robåten i bakgrunnen

1975: Nivea-reklame!

1975: mor og Hanne bader i fjorden

1976: Ingrid og jeg på padletur i fjorden

I fjorden er det muligheter for å hoppe også, og vi ungdommene dro gjerne innover for å finne både 2-meter, 5-meter og 10-meter! Harkmarkfjorden har altså mye å by på, og er et fint og lunt sted å dra innover med båt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar