14.08.2016

11.-17.august 1975 (Epleslang)

Det er fremdeles sommerferie, og dagene tilbringes hjemme sammen med venninner. Vi fikk så vidt truffet storebror Lars og hans kjæreste da de var på vei fra Danmark til Trondheim via Oslo. Mor hadde bursdag denne uken, og fikk et rødt askebeger av Susanne og meg. Litt rart er det at jeg kalte det for et askebeger, for ingen røyket hjemme hos oss. Det står i dag på hytta, og som man kan se av bildet under kan det kanskje heller karakteriseres som en skål. Men, den er jo fremdeles ganske fin :-)

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (11.8): Stod opp sent. Gikk i butikken for mor. På blåbærtur med Sissel om kvelden. Filmen var passe fin "Skipet som døde av skam".
TIRSDAG (12.8): Mamma hadde fødselsdag, 47 år. Susanne og jeg til Sandvika etter bilder (bilder fra sommerferien) og gave. Kjøpte rødt askebeger. Brev fra Sverre.
ONSDAG (13.8): Lars fyller 22 år. Han er ikke hjemme. Susanne og jeg kjøpte 4 blå lys til ham.
TORSDAG (14.8): Sammen med Sissel om dagen. Lars og Inger Elin kom fra Danmark sent om kvelden.
FREDAG (15.8): Lars og Inger Elin dro igjen kl.15. Sammen med Sissel. Løp rundt Ringi om kvelden, tok poteter og epler.
LØRDAG (16.8): I byen. Mor fikk hårtørrer av far. Alle sammen hjemme om kvelden.
SØNDAG (17.8): Ingrid kom hit ca kl.11. Dro hjem ca.16:30. Snakket med Heidi og Wivi.

Epleslang

Sissel og jeg løp rundt Ringi gård denne uken, og "tok med oss" poteter og epler. Med andre ord var vi på slang, noe man kanskje gjorde mer av den gangen enn i dag? På vei til Bryn skole gikk (eller syklet) vi forbi Bryn gård, og der var det mange flotte epletrær. Jeg husker at det en gang var noen jenter i veien nedenfor som gikk litt tidligere til skolen for å gå på epleslang. Det de nok ikke hadde regnet med var at både overlærer og læreren deres kom forbi på vei til skolen og tok dem på fersk gjerning. Gjett om det ble dagens "snakkis" da vi andre kom til skolen!

Bryn gård (bildet er fra 1969)

Her er et bilde av "askebegeret" som mor fikk av Susanne og meg til 47-årsdagen:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar