28.08.2016

25.-31.august 1975 (Flåklypa Grand Prix)

Nå er skoleåret i full gang, og hverdagen er tilbake til det normale igjen. Susanne har startet i 2.klasse på Bekkestua gymnas, som ligger rett ved Nadderudhallen - så da benyttet vi sjansen til å bade etter endt skoledag en dag i denne uken. På lørdag så vi på ABBA på TV, og det var på Momarkedet. Vi digget ABBA!

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (25.8): Jeg podet en kaktus. Filmen "En god jobb" var fin.
TIRSDAG (26.8): Susanne hos Kathrine. Fjernsynsteatret "Sukkerbrød med kaviar" (med Jorunn Kjellsby og Knut Husebø)
ONSDAG (27.8): Hadde håndarbeid i TV (Tilvalgsfag)  i dag. Sydde kalendere. Berit kom hit. Mor og far hos farmor og farfar. "Good old days" på TV.
TORSDAG (28.8): Susanne og jeg i kiosken, kjøpte for 2,50. La meg tidlig.
FREDAG (29.8): Syklet til Bekkestua, og møtte Susanne der. Vi badet i Nadderud-hallen. Mor, far, Susanne og meg så "Flåklypa Grand Prix". Den var gøy!
LØRDAG (30.8): Dro til byen. Fikk ny skjortebluse og kjøpte ny genser (begge blå). ABBA på TV. En film som het "Intermesso" også på TV. Kjempefin!
SØNDAG (31.8): Jeg og Sissel + hundene gikk tur rundt Skui på 3 timer. "Arsene Lupin" på TV. Litt rar.

Flåklypa Grand Prix

Flåklypa Grand Prix hadde premiere i Norge 28.august 1975, og vi så den da dagen etter. Den er den mest sette norske filmen gjennom tidene med rundt 5 millioner solgte kinobilletter. Jeg skrev i dagboken at filmen var gøy, og det ble snakket mye om den på skolen og blant venner i tiden fremover. Vi kjente jo godt til Ivo Caprino og hans filmer fra 60-tallet: Reveenka, Askeladden og de gode hjelperne, Sjuende far i huset, Gutten som kappåt med trollet osv. Dette var kortfilmer som ble vist på TV av og til, men denne gangen hadde han laget en spillefilm som ble vist på kino. Og vi fikk ikke nok av bilracet, og snakket om hvor mye det kilte i magen da de kom rundt svingen og ned bakken.....!





Kilder:
Flåklypa Grand Prix
Ivo Caprino

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar