15.11.2016

17.-23.november 1975 (Mord på Orientekspressen)

På tirsdag tok vi drosje til Idrettshøgskolen hvor vi tydeligvis skulle spille basketball. Jeg vet ikke hva anledningen var, og hvem vi skulle spille mot. Vi prøvde visst å snike oss ned i badebassenget, men ble stoppet.

På torsdag var det TV-streik, og den varte i et døgn fra kl.10. Det eneste NRK sendte var værmeldingen - ellers var skjermen svart. Og så feiret vi 51-års bryllupsdag for farmor og farfar med hele familien på Tåsen.

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (17.11): Stikkball i gymmen. Sissel og jeg spilte Navigare. Jeg vant. Filmen "underlige skruer" var gøy.
TIRSDAG (18.11): Kjørte med drosje til Idrettshøgskolen. Da vi hadde spilt ferdig basket listet vi oss ned i badebassenget. Vi spurte om lov: Nei! Total måneformørkelse.
ONSDAG (19.11): Laget julegaver på forming. Mor og far på konsert. Susanne og jeg laget sjokoladeboller. Jeg skal konfirmere meg til høsten.
TORSDAG (20.11): Tok trikken til byen. Møtte mor der. Vi så etter bukse, men fant ingen. TV-streik
FREDAG (21.11): Norsk tentamen i gymsalen. Kristin, Sissel, Siv, Randi, Inger og Trine B dro til Nadderud etterpå. Pappa på firmafest. Australsk detektime. Bryllupsdagen til farmor og farfar (51 år)
LØRDAG (22.11): Dro til byen. Susanne og mor fikk nye kåper, jeg fikk ny bukse. Hos farmor og farfar etterpå. Hele familien der. Mor, far og meg på "Mord på Orientekspressen". Kjempefin.
SØNDAG (23.11): Strikket ferdig genseren. Mor og far på tur. Susanne på "Mord på Orientekspressen".



Mord på Orientekspressen

Filmen "Mord på Orientekspressen" hadde premiere i Storbritannia i november 1974, og det kan virke som det tok et år før den kom til Norge. Filmen er basert på Agatha Christie's kriminalroman med samme navn fra 1934. I 1975 fikk Ingrid Bergman Oscar for beste kvinnelige birolle i filmen, og filmen ble også nominert i 5 andre kategorier. Det er detektiven Hercule Poirot som skal løse et mord om bord på Orientekspressen et sted mellom Istanbul og Calais.


Ingrid Bergman med sin Oscar for
beste kvinnelige birolle i filmen

Andre kjente skuespillere i filmen var Lauren Bacall, Sean Connery, Michael York, Vanessa Redgrave, Jacqueline Bisset og Anthony Perkins.

Albert Finney som Hercule Poirot prøver å finne morderen

Ingrid Bergman som Greta Ohlsson i filmen

Lauren Bacall hadde også en rolle i filmen

Jaqcueline Bisset og Michael York - et stilig par!

Kilder:
Wiki: Mord på Orientekspressen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar