18.02.2018

14.-20.februar 1977 (Melodi Grand Prix)

Dette var tydeligvis uken for normerte prøver, og det gikk vel ganske bra for min del. Det snødde mye denne uken, og man kan se på "været som var" på www.yr at det kom 11,9 mm nedbør 20.februar. Farfar kom på besøk i helgen, og ellers var det diverse ting som gikk på TV ;-)

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (14.2): Norsk normert prøve. Ingrid, Berit, Bjørg, Susanne og jeg på "Holiday on ice". Far kjørte oss. Det var ganske fint.
TIRSDAG (15.2): Engelsk normert prøve. Satt barnevakt hos Sunde 20 kroner. På teater med Susanne "Jeppe på bjerget". Gøy.
ONSDAG (16.2): Så på norsk normert. 84 av 98 poeng. Mor og far på konsert. Program om skole-greie på TV. Fint!
TORSDAG (17.2): Matte normert prøve. Tror det gikk bra. Fikk gå litt tidligere fra fransken. Ny komikveld "Holmes og Yoya". Litt sløv.
FREDAG (18.2): Fikk vite matten og engelsk. Matte: 40/43, engelsk: 91/100. Jobbet, stress. Mor og far hos farfar. Susanne fikk ny stol. "Kojak" på TV.
LØRDAG (19.2): Mor og far på Bekkestua med farfar. Han kom hit etterpå. Det snedde enormt! Susanne hos Berit. Grand prix (norsk) på TV.
SØNDAG (20.2): Stod opp sent. Jeg og Sissel var litt i bakken. Det snedde mye! Vi kjørte farfar hjem om kvelden. Nå er det vinterferie!


Anita Skorgan i den norske finalen 1977

Melodi Grand Prix

Da var det tid for Melodi Grand Prix igjen! Programleder i den norske finalen var Vidar Lønn-Arnesen, og dette var første gang finalen ble sendt i stereo (men kun på radio)! Det var 6 melodier i finalen, og de ble akkompagnert av Kringkastings-orkestret under ledelse av Carsten Klouman. Den suverene vinneren var 18 år gamle Anita Skorgan med "Casanova", og dette ble hennes definitive gjennombrudd i norsk musikk. Det var flere kjente artister med: Dag Spantell, Rune Larsen, Odd Børre, Benny Borg og Kirsti Sparboe. 

Anita Skorgan i den internasjonale finalen i1977

Anita Skorgan er i dag 59 år, og har gitt ut utallige plater, vært med på utallige opptredener, julekonserter etc. Hun kan vel regnes som en av de store artistene vi har i Norge.

For 2 dager siden (16.februar i år) var jeg på showet "Norske hits på norsk" på Edderkoppen, og hun var fantastisk god der også! God var også Christian Ingebrigtsen, og hans far Stein Ingebrigtsen var jo også veldig populær på 70-tallet. I 1977 ga han ut to "Treff"-plater med Inger Lise Rypdal og Gro Anita Schønn - med Dag Spantell og Septimus som gjester.

Her er et bilde fra forestillingen "Norske hits på norsk":

"Norske hits på norsk" på Edderkoppen 2017/2018

Reklameplakat for showet på Edderkoppen

Min Billett ;-)


Kilder:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar