14.10.2018

10.-16.oktober 1977 (Rocky horror show)

Prøver, svømming, skoleteater, operasjon dagsverk, bowling, ekskursjon og klassefest er noen av ingrediensene denne uken.

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (10.10): Engelskprøve. Vanskelig! Satt og regnet nesten hele kvelden. Filmen "Dans med Mollie" (e.l) var ganske fin.
TIRSDAG (11.10): På Nadderud m/skolen og svømte. Matteprøve. Ikke så vanskelig. Mor og far spilte bridge hos Blyberg.
ONSDAG (12.10): Susanne på skoleteater med meg "Rocky horror show". Gøy. Spiste på "Cheese in". Tok trikk til farfar.
TORSDAG (13.10): Operasjon dagsverk. Dro til byen og kjøpte langt skjørt (skotsk-rutet). Susanne kjørte meg til Stabekk hvor jeg leverte pengene. På bowling. Gøy!
FREDAG (14.10): På skolen i tre timer. På ekskursjon til Kolsås etterpå. Ganske kjedelig. Kjørte med Vesla hjem. Detektime "Derrick".
LØRDAG (15.10): Jobbet. På klassefest hos Arne B. Ganske gøy. Øystein, Krølle, Jan, Arne W og jeg tok drosje hjem. Hjemme halv tre.
SØNDAG (16.10): Stod opp sent. Ingrid ble kjørt bort hit. Vi var nede i kiosken. Spiste middag her. Siste episode av "klubben vår". Fin.


Norsk versjon av Rocky horror show!

Rocky horror show

11.oktober ble første forestilling av Rocky horror show vist i Oslo, og den gikk helt frem til 18.mars 1978. Susanne og jeg så den dagen etter premieren, på skoleteater. Og vi syntes den var gøy! Forestillingen skapte overskrifter, og utfordret grenser rundt seksuelt mangfold.

Historien i showet handler om hva som kan skje med et tilnærmet normalt forlovet par på biltur en mørk og stormfull natt, som må søke hjelp og telefon i et mystisk slott full av gale transvestitter og andre seksuelt frigjorte skapninger. Ikke er de slemme, men heller ikke spesielt snille, og fokus har de på steder som ligger under beltestedet.

Hva sa så kritikken etter premieren? Jeg har funnet anmeldelsen til Tor Marcussen i Aftenposten d.12.oktober, og overskriften er: "Horrible Rock Show!" Her er noen utdrag fra kritikken:

"Så er da det meget omtalte 'Rocky Horror Show' sluppet løs på sitt publikum. Dette showet som i følge programmet 'gir uttrykk for en ny generasjons livsfølelse slik den er blitt formet av tidens musikk', dvs rock-musikken som, sitat igjen, 'er det bærende element i Rocky Horror Show'. Ikke så rart man blir skuffet når man så oppdager at forestillingen ikke er annet enn effektfullt innpakket tomhet."

"Til tross for iherdig innsats fra flere av de involverte aktørene, en effektfull sceneutførelse med lysshow, røyklegging, lysbomber, lynblitz og et kompetent rockband, blir det hele ikke annet enn en tynn unnskyldning for å føre Oslo Nyes små-frekke hentydninger for en satt generasjon ett hakk videre. Det smaker litt av Nye Alle Menn i teaterversjon. Lovprising av ren fysisk sex-utfoldelse i forskjellige varianter. Gjør alt med alle."

"Vågetheten og de 'sjokkerende' effektene blir stående alene om å vekke publikums interesse. Og mye tyder på at de vil greie det. Det er ikke tilfeldig at det er smurt så tjukt på. Men det finns da virkelig andre sannheter her i verden som er mer verdt å kle nakne enn Julie Eges rumpe?"

Dette er noen bilder fra den norske forestillingen:

Jahn Teigen som Riff-Raff

Knut Husebø som Dr. Frank-N-Furter

Gro Anita Schønn som Usherette/Magenta

Plakat for den norske versjonen

Kilder:
Wiki: Rocky horror show
Wiki: Rocky horror show - Norsk versjon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar