21.10.2018

17.-23.oktober 1977 (Ole Paus)

Denne uken ble Lillestrøm cupmestere med 1-0 seier over Bodø/Glimt. Tom Lund scoret kampens eneste mål. Ellers er det mye Mandalsfolk i byen, og Tormod er på besøk hos Susanne. Jeg strikket ferdig hvit genser, men den kan jeg overhodet ikke huske hvordan så ut...…..

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (17.10): Fikk igjen fransk, engelsk og matteprøve: 5, 4+ og 5.
TIRSDAG (18.10): Fikk igjen historieprøve: 6! Spilte volleyball etter skolen. Mandal, Stabekk og Hamar gymnas på "Vi bare spør". Bjarte var med. Mandal vant, så klart!
ONSDAG (19.10): Skolestil. Skrev om "Vold i fjernsyn". Nesten ferdig med hvit genser. Mor og far hos farfar.
TORSDAG (20.10): Ferdig med hvit genser. Ingrid og jeg på bowling. Gøy!
FREDAG (21.10): Nina ringte, hun er i byen. Susanne, Berit og jeg på "Hallo i luken" med Ole Paus, Øystein Sunde og Anne Karine Strøm. Kjempefint. Fikk te hos Berit etterpå.
LØRDAG (22.10): Jobbet. Ingrid, Susanne, Tormod og meg på "Misantropen". Gikk rundt i hele byen for å finne mat (med Mandal-folk). Fullt.
SØNDAG (23.10): Nina og Ingrid her om formiddagen. Susanne og Tormod på tur. Bente kom, skal bo her til onsdag. Cupfinale Lillestrøm-Bodø/Glimt 1-0.


Ensemblet i "Hallo i luken"

Ole Paus

På dette tidspunktet i 1977 var Ole Paus 30 år. Han hadde nettopp oversatt "Rocky horror show" til norsk, og den gikk for tiden på Oslo Nye. Vi så ham i et show på ABC-teatret (nå Edderkoppen) sammen med Øystein Sunde og Anne Karine Strøm. Øystein og Ole er ganske nøyaktig like gamle - 30 år den gangen - og 71 år i dag. Begge to holder fortsatt koken. Anne Karine Strøm var 26 år, og antakelig på dette tidspunktet kjæreste med Ole Paus. Ole hadde vært samboer med Henny Moan til 1976, og fikk sønnen Marcus med Anne Karine Strøm i 1979. Hun var med i Melodi Grand Prix i 1976, les om dette i mitt tidligere blogg-innlegg.


Den første Paus-posten

Ola Paus var populær med Paus-posten, og dette var noe pappa likte godt! Første plate kom ut i 1977, og det skulle bli totalt fem musikkalbum med Paus-posten. Ole Paus "brukte skillingsvisens form til å skrive korte, ironiske og på grensen til injurierende kommentarer til samfunnsliv, politikk og kjendisenes overfladiske liv". I første album het sangene blant annet dette:

«En sang vedr. konserthuset i Oslo» 
«Et stev om Herr Lars Gule, Larvik»
«Balladen om Fru Gunvor Galtung Haavik» 
«Vise vedrørende Brigitte Bardots opphold i Alaska og herr Brian Davis' dyreshow samme sted» 

Med på denne platen var også Anne Karine Strøm, George Keller og Anita Skorgan.

Ole Paus har vunnet flere Spellemannspriser:

  • 1976:  Klassen visesang for albumet I anstendighetens navn
  • 1998: Juryens hederspris
  • 2013: Årets spellemann
Ole Paus mottar Spellemannsprisen i 1976

Årets spellemann 2013!

Kilder:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar