08.03.2020

5.-11.mars 1979 (Holmenkollen)

Denne uken gikk med til prøver, besøk hos farfar, baking, bytur og fødselsdagsselskap. Og Holmenkoll-søndag!

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (5.3): Engelsk heldagsprøve. Gikk etter 2 timer. Jobbet 5,5 timer. Snakket med Kjersti og Ingrid i telefon. "To levende og en død" på TV. Fin.
TIRSDAG (6.3): Fikk igjen Bio og fysikkprøve, 5 og 5. Jeg var med til farfar.
ONSDAG (7.3): Fikk igjen norsk heldags, 4/5. Mor og far på konsert. Kjersti var her. Vi lagde sjokoladekake. Lars ringte.
TORSDAG (8.3): Kjersti og jeg i byen etter skolen. Møtte Tormod der. Han skulle hjem til oss. Susanne kom med toget.
FREDAG (9.3): Kjersti og jeg skulle egentlig på Ridderhallen, men vi ble hjemme i stedet.
LØRDAG (10.3): Jobbet. Det gikk greit. Møtte Helle og venninnen hennes på bussen. Kathrine var hos oss. I fødselsdagsselskap hos Merete og Gunnar om kvelden.
SØNDAG (11.3): Susanne, Kjersti, Bente, Rita og jeg i Holmenkollen. Gøy! Bergerud på første, Sætre på andre! Spiste krabber hjemme om kvelden.


På hopprenn i Holmenkollen

Holmenkollen

Holmenkoll-søndagen var alltid gøy, og jeg har skrevet litt om det i et innlegg fra 1976. Den gangen var vi der på lørdag og så 5-mila, men i år var vi på det vi syntes var morsomst: hopprenn på søndag!

Og i 1979 var det ekstra gøy fordi det ble dobbelt-norsk! Per Bergerud vant, med Johan Sætre på andreplass. På tredjeplass kom Valerij Savin fra Sovjetunionen.

Kjersti er fornøyd i Holmenkollen!


Stor stemning i Holmenkollen!

Per Bergerud var 22 år på dette tidspunktet, og han hadde debutert internasjonalt i 1974. Han har vunnet fire verdenscuprenn, det første vant han i skiflyvning i Vikersundbakken i 1980. Og i januar 2020 ble han ansatt som sjef i Vikersund! Han har hatt flere lederroller innen idrett.

Per Bergerud er i dag 63 år

Johan Sætre var 27 år på dette tidspunktet. Han har en verdenscupseier, i Gstaad i 1981. Hva gjør Johan Sætre i dag? Det skrev Nettavisen om i 2006. Da jobbet han innen e-bransjen, som prosjektingeniør i Eidsiva Energi. Han fortalte at han hadde jobbet innen denne bransjen helt siden han ga seg som hopper. I 2007 fikk han Trysilsmellens bragdpris. I Østlendingen står det: "Sætre sjøl har aldri vært kjent for å skryte av seg sjøl. Han tok heller ikke av da Skarpmo for halvannen uke siden ringte og fortalte at han ville få bragdprisen."

Johan Sætre i 2007, idag er han 68 år

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar