09.12.2018

5.-11.desember 1977 (Flimra)

Jeg ble 16 år tirsdag i denne uken, og feiret det med 4 venninner. Så ble jeg syk utover i uka, men var på fest hos en gutt i nabolaget som gikk i klassen. Men, det var visst ikke så gøy ;-)

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (5.12): Kom på Østbanen 7:05. Dro rett til skolen. Fikk igjen norsk og engelsk tentamen 5- på begge. Trett. Jeg sov fra middag til 22:30. Så "Lykkespill".
TIRSDAG (6.12): Fikk gaver om morgenen. Heidi, Unni Lise, Ingrid og Hege her om kvelden. Koselig! Hanne Ekkeren hos Susanne om kvelden.
ONSDAG (7.12): Snedde. Gjorde mye lekser om kvelden. Mor og far hos farfar. Susanne og jeg spiste sjokoladekake og marsipan.
TORSDAG (8.12): Tysk- og historieprøve. Lekseprøve. Fikk klassebilde. Hos tannlegen. Bowling, siste gang på turnering 124 i gj.snitt.
FREDAG (9.12): Lå hjemme hele dagen. Forkjølet og feber. Susanne hentet bilder fra Bergen. Roger Whittaker og "Lykkespill" på TV.
LØRDAG (10.12): Jobbet. Jeg var veldig forkjølet. Slitsomt! På fest hos Arne Vikre om kvelden. Noen fra klassen og noen andre. Ikke så veldig gøy.
SØNDAG (11.12): Hos Ingrid. Så på fjernsyn og strikket. Mor kjørte, Susanne hentet. Snedde. Siste episode av "Fiskarane" på TV.



Flimra

Flimra var et norsk magasinprogram for ungdom som gikk på NRK-TV fra 1970 til 1984. Flimra var en samlebetegnelse for en rekke sjangere og kunne bestå av aktuell debatt, dokumentarfilmer, musikk og diverse annet. I 1980 kom Fame, og den ble sendt under vignetten til Flimra. Flimra var vel det første ungdomsprogrammet vi så på.


Prima Vera med de grønne buksene :-)


Dette programmet ble sendt i romjula 1977, og det var Prima Vera (Herodes Falsk, Jahn Teigen og Tom Mathisen) som var programledere. Programmet kaller de "Flimras julestjerner". Det ser ut til at det ble sendt i svart/hvitt, og da ser man jo ikke de grønne buksene til Prima Vera ;-) Dette er noe av det som vises i programmet:
  • Finn Kalvik: "Jeg står hvor jeg ser deg"
  • Finn Kalvik: "Lillesøster"
  • Punkeren Kåre Kloakk
  • Åge Aleksandersen og Sambandet: "Hotell Norge"
  • Åge Aleksandersen og Sambandet: "La det aldri skje igjen"
  • Kristin Berglund: "If I had a way With Words"
  • Kristin Berglund: "Money honey"
  • Blow out: Watch everybody else"
  • Blow out: "MD 4"
  • Og diverse spillopper fra Prima Vera ;-)

Finn Kalvik i 1977

Åge Aleksandersen og Sambandet - senere enn 1977 ;-)

I 1979 kom Halvsju med Trond-Viggo Torgersen som første programleder, og det ble veldig populært!

Kilder:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar