27.10.2019

23.-29.oktober 1978 (Bill mrk)

Ingrid, Sverre S og jeg ankom Oslo mandag morgen (tog fra Bergen), og gikk rett på skolen. Litt brutalt med fysikkprøve samme dag - og jobb rett etterpå. Familiens "kjendis" var på TV på onsdag, og programmet kan man se her. Arne Victor Larssen er min fars fetter, og han har hatt viktige stillinger innen helse.

Utdrag fra dagboken:

MANDAG (23.10): Sov litt på toget. Gikk rett på skolen, og til fysikk-prøve. Jobbet etterpå. Deilig å være hjemme (ikke fra Bergen, men skole og jobb).
TIRSDAG (24.10): Tok opp noen bånd. Hos Hege en tur. Kjersti og Anne Grete var her på "klubb" om kvelden. Kjempekoselig!
ONSDAG (25.10): Kjersti var syk, så jeg gikk på dansinga alene. Arne Victor var på "På sparket".
TORSDAG (26.10): Kristendomsprøve. Kjersti hentet bilder fra sykkelturen. Bente 12 år. I selskap m/farfar, mor, far, Petter, Leif og Liv. All right. Hentet bilder. På Nadderud.
FREDAG (27.10): Danset med guttene i gymmen. Gøy! På "Saturday night grease" show på skolen. Ganske gøy. Merete og Kristian fikk 2.plass i konkurransen.
LØRDAG (28.10): Sov lenge. Mor og far i byen. Alt utsolgt på "Grease". Ringte til Kjersti på jobben. Hege var her en tur om kvelden.
SØNDAG (29.10): Skrev stil om filmsensur hele dagen. Farfar var her til middag. Snakket med Kjersti i telefon.


Felles hygge og avveksling fra det daglige :-)


Bill mrk


På 70-tallet fantes det selvfølgelig ikke internett, og ikke "Tinder". Hva gjorde man da, for å få kontakt med potensielle partnere? Jo, man satt inn en annonse i f.eks Aftenposten og merket den med "Bill mrk". De som ønsket å svare sendte da sitt svar til Aftenposten med samme "Bill mrk"-nr. Ganske smart og konfidensielt.

Jeg sjekket i Aftenpostens arkiv, og fant noen av annonsene som stod i avisen i denne uken - dvs 23.-29.oktober 1978. Og her er et lite utvalg:

Kvinne søker en håndverker til huset sitt ;-)
Det var flest kvinner som søkte etter:
En skipsfører
En enkemann
En hjertevenn
En sporty venn
Kvinne søker rik mann i Holmenkollen med nøktern bakgrunn :-)
Mann med høy lønn søker en representativ kvinne med ømhet og godhet ;-)

Jeg håper disse menneskene fant det de var på jakt etter!

Kilder:
NRK På Sparket (25.oktober 1978)
Arne Victor Larssen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar